A snowboard project by Vladimir Pavlov

Моите сноуборд върхове Ноември 2020г

After a year of hard work and editing with publishing house “Vakon” I am super excited to present you my new book “My snowboarding summits” (In Bulgarian). Inside I have gathered short stories and travelogues from my snowboarding adventures around the world including the successful expedition on Mt. Manaslu, but I also believe I have left a big part of myself in there. I will be happy to take you in my white winter universe full of dreams, challenges, high mountains, daring snowboard descents, powerful emotions and boundless freedom.

Order now online from “Vakon” (in Bulgarian):

https://www.vakon.bg/moite-snoubor-varhove

You can find short parts from different stories of the book in section “The Book”

ОТЗИВИ

проф. Боян Биолчев – филолог, писател и дългогодишен ректор на Софийски Университет

“Пред очите ми е книгата на Владимир Павлов „Моите сноуборд върхове“. Казвам го с подтекста, че и след прочитането тя продължава да бъде видима.  Първото впечатление е, че се срещаме с пътепис в жанровата палитра на словото. И това е така – книгата е една подробна биография  на устремен   път.  Разказ  на човек, при който жизнената цел и трудностите на пътя са в непрестанно противоборство до крайното им примирие на върха.  И после до истинския биографичен връх – еуфорията след спускането.  А това, последното, вече не е път, а полет.

Срещаме се с жизнената реализация на една мечта на детето. Но всъщност това  не е опис на детето, което се превръща в мъж, запазил мечтата му, а е псалом на съхраненото до края дете – с емпулсивността на редакциите, с буйното надиграване,  с разумното с втурването в риска с енергията на победител.  И това остава  цветно и живо в удовлетворението на вече  зрелия мъж.

Осезаеми са в тази книга химнът на приятелството, готовността за жертва и търпимостта към внезапната слабост на човека до теб, който би направил същото за теб. Една  апология на планинарството, на великото сито на поднебесните върхове, което задържа в себе си само най-достойните.

Прочетете  книгата „Моите сноуборд върхове“. Тя спечели за читател не само писателя у мен, но също и благородно завиждащия някогашен състезател в алпийските ски.”


Александра Жекова – професионален сноубордист с множество титли от световната купа

“В тези вдъхновяващи разкази от върховете, се докосваме до опита и философията на Влади, като преживяваме с трепет вълнуващите приключения през които преминават неговите пътешествия. Пленителни истории за силата на духа, за смелостта да преследваш и постигаш мечтите, за смисъла, ценностите и нетленната природа.”


Елизабет Револ – професионален височинен алпинист

“Владо и неговата страст към сноуборда бяха едно от най-красивите ми открития по пътя към връх Манаслу. Сноубордът и планината са неговия живот.

Думите на Владо са толкова силни, че можеш да усетиш в очите му искрата, свободата, приключението, подготовката, емоциите и рушенето на прегради в името на едно целеустремено и величествено спускане, но в същото време са осезаеми уважението и смирението пред всички стихии, които природата въплащава.”

 

Other Writings