A snowboard project by Vladimir Pavlov

Сноуборд експедиция до вр. Ленин 7134м., Памир и спускане по северната му стена. 3 седмици в Киргизстан и Памир – един разказ за пътя до вр. Ленин 7134м. и първото ми спускане (а и за България) със сноуборд от над 7000м.

30.07.2017г.

Това е само откъс от разказа, а целия текст с много снимки можете да откриете в новата ми книга “Моите сноуборд върхове”

През март 2016 г. ви бях разказал за моите снежни емоции в Иран, които в крайна сметка кулминираха в изкачването и спускането с дъска на най-високия връх в Близкия Изток – Дамаванд, 5671 м, което разпали в мен една стара искра за високи върхове. В края на всичко казано тогава ви споделих, че мечтите и силите ми съвсем не свършват там, а напротив, насочвам ги към по-високи цели и, естествено, планини.

И ето, че след година и половина дойде време да се отправя към следващото ми голямо предизвикателство със странното име връх Ленин 7134 м,или връх Авицена, намиращ се на границата между Киргизстан и Таджикистан. Идеята е всъщност доста стара и датира от повече от седем години по мои спомени, но както често става, за всичките тези години съдбата бе приготвила други изненади и преживелици. Не съжалявам ни най-малко за това, първо защото прекарах времето си пълноценно и второ, защото едва ли някога съм бил по-добре подготвен за тази експедиция от сега. Съдбата май си разбира от работата и понякога е по-добре да не  даваме зор, което за мен винаги е било трудна задача, но се старая. И тази година пъзелът на живота не се подреди както очаквах, но повечето части в средата паснаха и реших останалите да ги намирам и подреждам в движение, но за това по-нататък. Сега тръгвам на триседмична експедиция, която изглежда съм чакал твърде дълго.

Other Writings